Ronjenje na olupinama

NA NASLOVNICI najpoznatijeg talijanskog ronilačkog časopisa SUB UNDERWATER MAGAZINE
Prije godinu dana odronili smo jednu od većih i značajnijih ekspedicija - projekt Viška bitka. Ekspedicija je rezultirala pronalaskom nove olupine iz Bitke, olupine Palestro.
O tom nevjerojatnom otkriću, kao i o ronjenju na drugoj olupini Viške bitke - Re d'Italii, pisao je prošli mjesec talijanski časopis SUB - underwater magazine.
Ponosni smo što je Dragor Lux bio pokretač i dio ovakvog velikog projekta.

 

on September 13, 2015 .

Od svih mojih ronjenja po cijeloj jadranskoj obali, najbolja su bila ronjenja u okolici Molunta, Cavtata i Dubrovnika i to zahvaljujući prekrasnim olupinama u Dubrovačkom podmorju.

 

Znali smo doslovce cijele dane godišnjeg odmora „gubiti“ na ronjenje - na našu radost i na žalost naših obitelji. Vrijeme je prolazilo kao od šale na punjenje boca, planiranje ronjenja, ronjenje i duge dekompresije. Još bismo usput na povratku s ronjenja provjeravali zadive s ribarskih karata i nadali se da bi oni mogli skrivati neku još neotkrivenu olupinu. Navečer bi punili boce,...

Ronili smo na olupini Kapitan Diederichsen

Paške olupine Albanien i Euterpe

Ronjenje na otoku Pagu može biti jako zanimljivo za sve vrste ronioca – od rekreativnih do tehničkih ronioca. Ovi potonji mogu imati čast roniti na nekoliko olupina potopljenih tijekom dva svjetska rata uz zapadnu obalu Paga. U ovom akvatoriju može se roniti na torpednim brodovima Aldeham i Audace, ratnim brodovima Spingarda i Melpomene te na trgovačkim brodovima Pelagosa, Albanien i Euterpe.

Ako ste tehnički ronilac najljepše olupine su Abanien i Euterpe i zasigurno su na popisu olupina koje morate odroniti, vidjeti i doživjeti. Obje...

on September 13, 2015 .

Na trajektu za Anconu još jedanput palim kompjuter da pogledam prognozu, dok se stranica učitavala mislim u sebi razmišljaj pozitivno, to je dokazano da pali,  možda se vrijeme popravi, a ha, ista prognoza kao i nekoliko dana prije, jako jugo na jugu Italije, baš ironično.

Kad sam se prošle godine dogovarao s prijateljima za ronjenje na olupinama u Calabriji teme su bile u koliko dana ćemo potrošiti na kojoj olupini, tko će što donijeti od opreme, tko s kim dolazi i slično, ali vrijeme nismo mogli isplanirati.
Trajekt nas je iskrcao u Ankoni i pred nama je bilo nešto više...

on September 13, 2015 .

Ronjenje na olupini Tulsamerican B24

 

Sredinom ožujka primio sam e-mail od Gina, vlasnika ronilačkog centra TechDive iz talijanskog Arenzana s pozivom za ronjenje na Havenu. Priznajem, njegov poziv me ugodno iznenadio budući da je planova za ronjenje u ožujku uvijek malo.


Poziv se odnosio na komemoraciju dvadesete godišnjicu potonuća Havena u moru ispred Genove koja je padala na 14. travanj. Znači, ipak ništa od dobrog ronjenja u ožujku kako sam se nadao, ali travanj je brzo stigao.
Na olupini Haven sam ronio već nekoliko puta, ali sada se ukazala prilika da okupim dobru ekipu i da malo bolje istražimo i...

on September 13, 2015 .

Ronjenje na olupini U-455

Dok smo se vraćali u luku nakon ronjenja na podmornici Protée, Marco Valenti i Pim Van Der Horst su skupa sa mnom pregledavali slike na kameri i komentirali smo dijelove i stanje podmornice.  U jednom trenutku Marco je rekao da u Italiji ispred Genove ima jedna podmornica koja leži na 120 metara dubine. Ti se šališ! – odgovorio sam mu, pa zašto nisi odmah rekao, moramo to odroniti još ove godine. Na to se Pim nadovezao da ima prijatelja u Portofinu koji vodi ronilački centar i to je bilo to.
Prijedlog za novu ekspediciju je jednoglasno prihvaćen u...

Besplatna dostava !

Za online narudžbe iznad 500 kuna

Naruči artikl u iznosu od 500 ili više kuna preko naše web trgovine i pošiljku besplatno dostavljamo na tvoju adresu. Besplatna dostava je moguća samo na teritoriju Republike Hrvatske. Ponuda ne vrijedi za dostavu boca, olova i kompresora.

Najveći izbor !

×

Najveći izbor !

Opreme za ronjenje na jednom mjestu

Ukratko, od o-ringa pa do rebreathera. Distribuiramo široki asortiman kvalitetetne ronilačke opreme i servisnih dijelova, a veliki broj artikala je uvijek dostupan s lagera.

Simpa osoblje

×

Simpa osoblje

Su instruktori ronjenja !

Bruno Kuzmanić

Profesor kineziologije,SSI Diving Instructor, SSI Trimix Instructor, prvak Hrvatske u plivanju s perajama – Bruno, ili kako ga volimo zvati Kuzma, ispekao je svoj ronilački zanat radeći devet godina u ronilačkom centru kao instruktor ronjenja, a nastavio se usavršavati radeći  u Dragor Luxu kao voditelj prodaje. Bruno ima zavidno iskustvo u podučavanju ronjenja, u svojoj praksi susretao se s najrazličitijim ronilačkim uvjetima, a kao profesor kineziologije ima poseban pristup u podučavanju i možete biti sigurni da će vam posvetiti punu pažnju na tečaju. Bruno pozna ronilačku opremu kao svoj džep i pružit će vam profesionalni odgovor na svako vaše pitanje. Ujedno je i strastveni sportaš koji se bavi najrazličitijim sportovima, od ronjenja do streličarstva. 

Koji znaju odgovore

×

Koji znaju odgovore

Na sva vaša pitanja !

Dražen Gorički

NAUI Instructor Trainer, Trimix Rebreather Instructor, Instruktor speleoronjenja – Dražen je ronioc koji voli pomicati granice, pa je tako možda najpoznatiji po svojim dubokim uronima u špiljama i na olupinama dubljima od 100 metara. Dražen jednostavno živi ronjenje, vlasnik je ronilačke trgovine Dragor Lux, ali prije svega strastveni ronilac koji svaku svoju podvodnu avanturu voli ovjekovječiti fotoaparatom. Njegove reportaže i fotografije o atraktivnim i ekstremnim ronjenjima možete vidjeti u poznatim ronilačkim časopisima kao što su hrvatski Scuba Life i MORE, njemački Wetnotes, nizozemski Duiken, francuski Octopus, portuglaski Revista Outdoor, talijanski SUB i još mnogi drugi, a zanimljivo je da je prvi instruktor za ronjenje sa zatvorenim krugom disanja ili rebreatherom u Hrvatskoj. Omiljene Draženove lokacije za ronjenje su potopljene špilje i olupine, a trenutno je najviše posvećen školovanju ronioca. Svaki svoj tečaj doživljava kao priliku da prenese što više znanja na učenike i posvećuje mu se s punom profesionalnošću. Od Dražena svaki polaznik tečaja može naučiti maksimalno, dućan je pravo mjesto gdje možete postaviti sva pitanja koja imate.

×

10% popusta !

za plaćanje gotovinom ili uplatnicom/virmanom iznad 1000,00 kn. Ne vrijedi za već snižene proizvode. U košarici upišite kupon kod: gotovina

PLAĆANJE KARTICAMA I NA RATE

×

PLAĆANJE KARTICAMA I NA RATE

Plaćanje kreditnim karticama u trgovini Zagreb: Diners i Erste Maestro kartica do 12 rata beskamatno American Express , Maestro i Visa od PBZ do 6 rata beskamatno Mastercard , Maestro i Visa od Zaba-e do 12 rata beskamatno

Ekspres paket !

×

Ekspres paket !

Unutar 24 sata

Izuzetno brza dostava paketa

Ekspres paket će biti dostavljen do podneva sljedeći radni dan u većini odredišta u Hrvatskoj. Za manja mjesta na području cijele Hrvatske je 3 radna dana, a rok za dostavu na neke od hrvatskih otoka je i do 7 radnih dana.

×