Apeks XTX 200 DIN

Proizvođač: Apeks
Model: XTX 200
Dostupnost: Dostupno
4.282,00kn
Bez poreza: 3.425,60kn
+ 10% popusta ! za plaćanje gotovinom ili uplatnicom/virmanom iznad 1000,00 kn. Ne vrijedi za već snižene proizvode. U košarici upišite kupon kod: gotovina
+ PLAĆANJE KARTICAMA I NA RATE Plaćanje kreditnim karticama u trgovini Zagreb: Diners i Erste Maestro kartica do 12 rata beskamatno American Express , Maestro i Visa od PBZ do 6 rata beskamatno Mastercard , Maestro i Visa od Zaba-e do 12 rata beskamatno
+ Ekspres paket ! Unutar 24 sata

Apeks XTX 200 DIN

NOVI XTX 200
Apeksov model XTX 200 još uvijek prednjači u rezultatima nezavisnih testova regulatora i uživa mjesto jednog od najboljeg regulatora na svijetu. Nije bilo jednostavno poboljšati ovaj model.  XTX 200 zadržao je sve dobre karakteristike dosadašnjeg modela XTX 200 i sada može ponuditi još više. Ne samo da je njegov izgled osuvremenjen već su napravljena i funkcionalne promjene. Prvi stupanj je također redizajniran i ima 5. niskotlačni otvor kojeg možete ugraditi kao opciju. Peti izlaz za niskotlačno crijevo je opcija pomoću koje vaš Apeks regulator možete ukolopiti u bilo koju konfiguraciju opreme, rutiranje crijeva nikad nije bilo lakše ! Pomoću petog izlaza više ništa nije nemoguće uklopiti s vašim ventilima na boci ili kompenzatorima plovnosti.
Drugi stupanj sada se proizvodi s aktivnom zaštitom od infekcija budući se svi dijelovi proizvedeni iz kalupa sada proizvode s aditivom koji ubija stafilokoke, štiti od E-Coli i ostalih bakterija, od gljivica, virusa i algi.
Novi XTX 200 objedinjuje i novi dizajn prednjeg poklopca izrađenog od čvrstog materijala koji štiti najosjetljiviji dio ventila na zahtjev. Poklopac čija je površina presvučena slojem od kroma svrstava ovaj regulator u grupu vrhunskih modela. Izgled poklopca za pražnjenje vode još je više poboljšan u odnosu na prethodnika, sada je veći za još lakšu upotrebu i isto tako nudi i mogućnost dvostrukog pražnjenja, za veće i manje količine vode koji je vrlo jednostavan za upotrebu. Redizajnirane su i podesive komande s boljom ergonomijom Venturi ručice i funkcije Cracking Resistance Control. Svaki aspekt novog XTX 200 osmišljen je da čini jedinstvenu cjelinu koja ne samo da funkcionira besprijekorno već i izgleda tako

Na novom XTX 200 moguće je promijeniti konfiguraciju crijeva iz desnoruke (kakva dolazi u originalu) u lijevoruku što može izvesti svakiovlašteni Apeksov serviser. Ova karakteristika poznata je još kao  Reversible Venturi System (RVS). Drugi stupanj XTX 200 omogućuje i promjenu tzv. „brkova“ iz manjih u veće. Nudi roniocu izbor većih ispušnih brkova  kako bi se spriječilo prolazak  mjehurića ispred glave i maske (idealno za podvodnu fotografiju) i manjih ispušnih brkova kako bi regulator bio manji i kompaktniji (idealno za putovanja). Ispušni brkovi izrađeni su od jakog, a laganog materijala što je neophodno za uvjete ronjenja. Moguće su konfiguracije s različitim bojama usnika i ispušnih brkova što je osobito korisno kada se koristi više regulatora u ronilačkom centru ili na ronilačkim putovanjima, a neki od tehničkih ronioca koriste usnike u bojama s različitim mješavinama plinova.

Novi Apeks XTX 200 regulator sada dolazi s vrlo čvrstim, ali laganim i fleksibilnim crijevom koja pružaju dodatnu udobnost i reduciraju ukupnu težinu regulatora (proizvedenim također u Apeksovoj tvornici u Engleskoj). Ovo višeslojno crijevo ima duži prosječni vijek trajanja od tradicionalnih crijeva te izvanredna otpornost na abraziju, a tlak prsnuća gotovo dvaput veći od tradicionalnih crijeva. Dizajnirana su tako da su otporana na savijanje, zavežite fleksibilno crijevo u čvor i protok zraka ostat će nepromijenjen
Postoji i mogućnost nadogradnje s viskokokvalitetnom okretnom spojkom za crijevo što dodatno poboljšava udobnost regulatora. Ovakva spojka omogućuje crijevu da se rotira i time doprinosi udobnosti regulatora u bilo kojem položaju glave.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grafikon prikazuje ciklus disanja s modelom XTX 200. Uspješnost je izračunata plotiranjem i zapisivanjem ciklusa. Udisajna linija počinje na desnoj strani, prolazi dnom i nastavlja do lijeve strane. Prva oscilacija predstavlja napor koji je potreban da se inicijalno otvori ventil i započne dotok zraka. Čak i na testnoj dubini graf prikazuje nizak rad disanja što znači da ronilac ne upotrebljava gotovo nikakav napor pri održavanju dotoka zraka. Ciklus se nastavlja i gornja linija (s lijeva na desno) predstavlja rad disanja prilikom izdisaja (veći zbog veće gustoće zraka na dubni). Ukupni rad disanja kalkulira se mjerenjem cijelog područja unutar disajnog ciklusa.

Prvi stupanj

 • Kompaktno tijelo u jednom komadu
 • 4 niskotlačna izlaza (LP) ,4 x 3/8" UNF
 • 2 visokotlačna izlaza (HP) 2 x 7/16" UNF
 • Suha komora
 • Privlačan završni sloj u crnoj ili satensko sivoj kromiranoj boji
 • Balansiran
 • Zamjenjivi ARCAP dosjed ventila

Drugi stupanj

 • Cracking control funkcija
 • Venturi control funkcija
 • Pneumatski balansirani ventil
 • Fini podešivač
 • Pogodan za upotrebu u hladnoj vodi
 • Kromirana i polirana površina
 • Desnoruka i lijevoruka izvedba
 • Zaštitni metalni umetak na prednjem poklopcu
 • Nova dodatna okretna spojka
 • Mogućnost zamjene sjedišta ventila
 • Mogućnost promjene brkova
 • Kompatibilan s EAN 40 uz mogućnost čišćenja za ronjenje sa 100-postotnim kisikom
 • Identičan modelu XTX 100 osim naljepnice s brojem modela

Tehničke karakteristike Apeks XTX regulatora

 

  

Auxiliary Emergency Breathing i novi europski standard- naši novi XTX regulatori su prvi u svijetu koji su zadovoljili odredbe ovog sigurnosnog standarda

 

Drugi stupanj je izrađen sa zaštitom od infekcija budući da su svi modeli izrađeni iz kalupa proizvedeni s aditivom koji ubija klice, štiti od bakterija kao što su Escherichia Colli ili zlatni stafilokok kao i gljivica a učinkovit je i u borbi protiv virusa, plijesni i algi.
Novi XTX  objedinjuje i novi dizajn velikog prednjeg poklopca izrađenog od čvrstog materijala koji štiti najosjetljiviji dio ventila na zahtjev. Izgled poklopca za pražnjenje vode još je više poboljšan u odnosu na prethodnika, sada je veći za još lakšu upotrebu i isto tako nudi i mogućnost dvostrukog pražnjenja, za veće i manje količine vode koji je vrlo jednostavan za upotrebu. Drugi stupanj ima silikonski ispušni ventil koji još više olakšava disanje.

 

Redizajnirane su i podesive komande s boljom ergonomijom Venturi ručice i ručice kojom se regulira otpor disanja. Nova Venturi ručica reducira količinu nečistoće i time smanjuje moguće trenje i omogućuje glatko funkcioniranje regulatora. Ova ručica omogućuje roniocu da smanji osjetljivost regulatora odnosno mogućnost konstantnog protoka

Fina kontrola otpora pri disanju
Pojedini modeli drugih stupnjeva opremljeni su dodatnom regulacijom za kontrolu otpora pri disanju. Regulator otpora, smješten na bočnoj strani drugog stupnja pored venturi ručice, regulira količinu energije potrebne da bi zrak krenuo kroz regulator na početku udisajnog ciklusa.
Ukoliko je regulator pritegnut u smjeru kazaljke na satu, potrebno je uložiti veći napor za disanje i obrnuto - ako se regulator otpusti u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, potrebno je uložiti manju energiju za disanje.
Ova regulacija korisna je kod ronjenja na većim dubinama ili u uvjetima kada je ronioc pod povećanim naporima zbog plivanja u struji i sl. Pomoću regulatora otpora možete u svakom trenutku osigurati maksimalne performanse regulatora ili ga jednostavno ostaviti u srednjoj poziciji i roniti kao da nema nikakve regulacije.Ova funkcija je nezaobilazna kod naprednih i tehničkih ronioca.


Svaki aspekt novog XTX osmišljen je da čini jedinstvenu cjelinu koja ne samo da funkcionira besprijekorno već i izgleda tako. Nove ergonomske funkcije važni su detalj koji Apeksovi inženjeri nisu nikako htjeli previdjeti, svaki aspekt ovog superiornog regulatora najbolji je što može biti.

Na novom XTX  moguće je promijeniti konfiguraciju crijeva iz desnoruke (kakva dolazi u originalu) u lijevoruku što može izvesti svaki ovlašteni Apeksov serviser. Ova karakteristika poznata je još kao  Reversible Venturi System (RVS). Ova mogućnost promjene strane crijeva nudi korisniku mogućnost svih konfiguracija koje se mogu sastaviti s ronilačkim regulatorom, bilo da je riječ o sportskom, rekreativnom ili tehničkom ronjenju.  Ova funkcija je osobito bitna kod komercijalnog ronjenja i ronjenja s full face maskom.  Kada postanete vlasnik Apeks XTX regulatora oduševiti će vas inovativnost i jednostavnost, dugoročno ulaganje i najbolja vrijednost za vaš uloženi novac.
Drugi stupanj XTX omogućuje i promjenu tzv. „brkova“ iz manjih u veće. Nudi roniocu izbor većih ispušnih brkova  kako bi se spriječilo prolazak  mjehurića ispred glave i maske (idealno za podvodnu fotografiju) i manjih ispušnih brkova kako bi regulator bio manji i kompaktniji (idealno za putovanja). Ispušni brkovi izrađeni su od jakog, a laganog materijala što je neophodno za uvjete ronjenja. Moguće su konfiguracije s različitim bojama usnika i ispušnih brkova što je osobito korisno kada se koristi više regulatora u ronilačkom centru ili na ronilačkim putovanjima, a neki od tehničkih ronioca koriste usnike u bojama s različitim mješavinama plinova.

Apeksov usnik nudi aktivnu zaštitu protiv infekcije, dodatak netoksičnog srebrnog iona umanjuje viruse i ostale bakterije za 99%.
Usnik ComfoBite smanjuje umor čeljusti zahvaljujući jedinstvenom mostu za nepce koji se nalazi između bočnih strana usnika. Most udobno sjeda iza gornjih prednjih zubi što omogućuje regulatoru da "visi"  ustima bez potrebe da se grizu bočni držači usnika. Oblik i materijal usnika ComfoBite čine ga iznimno udobnim za upotrebu. Ne gubi boju, nema poseban okus ili drugačije učinke, a otporan je i na pranje - 10 godina normalnog života te tako smanjuje stvaranje mirisa.
Idealan za ronilačke škole ili javnu upotrebu opreme.
Ovaj usnik odgovara gotovo svakom dizajnu reulatora na tržištu tako da kompatibilnost s vašim modelom regulatora neće biti problem.

 

Novi Apeks XTX regulatori i octopusi  sada dolaze s vrlo čvrstim, ali laganim i fleksibilnim crijevom koja pružaju dodatnu udobnost i reduciraju ukupnu težinu regulatora (proizvedenim također u Apeksovoj tvornici u Engleskoj). Ovo višeslojno crijevo ima duži prosječni vijek trajanja od tradicionalnih crijeva te izvanredna otpornost na abraziju, a tlak prsnuća gotovo dvaput veći od tradicionalnih crijeva. Dizajnirana su tako da su otporana na savijanje, zavežite fleksibilno crijevo u čvor i protok zraka ostat će nepromijenjen.
Postoji i mogućnost nadogradnje s viskokokvalitetnom okretnom spojkom za crijevo što dodatno poboljšava udobnost regulatora. Ovakva spojka omogućuje crijevu da se rotira i time doprinosi udobnosti regulatora u bilo kojem položaju glave.

Svi Apeks XTX regulatori imaju prvi stupanj s pneumatskim balansiranim ventilom. Zrak prolazi kroz središte ventila do protutežne komore što pomaže opruzi da zatvori ventil. Time se eliminira potreba za težom oprugom i smanjuje napor pri disanju.
Apeks je prvi na svijetu proizveo tzk. suhu komoru na prvom stupnju. Suha komora je odvojena membranom, a tlak vode se prenosi putem posebno dizaniranog prijenosnika pritiska.
Suha komora je odlična zaštita protiv smrzavanja, a uz to unutrašnjost regulatora je bolje zaštićena tako da su Apeks reugulatori najbolji izbor za prljave i kontaminirane vode.
Naravno zbog suhe komore regulator je dugotrajni od ostalih regulatora na tržištu.

 

Peti izlaz za niskotlačno crijevo na XTX 200, XTX 100, XTX 50 i XTX 40 je opcija pomoću koje vaš Apeks regulator možete ukolopiti u bilo koju konfiguraciju opreme, rutiranje crijeva nikad nije bilo lakše ! Pomoću petog izlaza više ništa nije nemoguće uklopiti s vašim ventilima na boci ili kompenzatorima plovnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Regulatori
Tip Prvi i Drugi stupanj

Besplatna dostava !

Za online narudžbe iznad 500 kuna

Naruči artikl u iznosu od 500 ili više kuna preko naše web trgovine i pošiljku besplatno dostavljamo na tvoju adresu. Besplatna dostava je moguća samo na teritoriju Republike Hrvatske. Ponuda ne vrijedi za dostavu boca, olova i kompresora.

Najveći izbor !

×

Najveći izbor !

Opreme za ronjenje na jednom mjestu

Ukratko, od o-ringa pa do rebreathera. Distribuiramo široki asortiman kvalitetetne ronilačke opreme i servisnih dijelova, a veliki broj artikala je uvijek dostupan s lagera.

Simpa osoblje

×

Simpa osoblje

Su instruktori ronjenja !

Bruno Kuzmanić

Profesor kineziologije,SSI Diving Instructor, SSI Trimix Instructor, prvak Hrvatske u plivanju s perajama – Bruno, ili kako ga volimo zvati Kuzma, ispekao je svoj ronilački zanat radeći devet godina u ronilačkom centru kao instruktor ronjenja, a nastavio se usavršavati radeći  u Dragor Luxu kao voditelj prodaje. Bruno ima zavidno iskustvo u podučavanju ronjenja, u svojoj praksi susretao se s najrazličitijim ronilačkim uvjetima, a kao profesor kineziologije ima poseban pristup u podučavanju i možete biti sigurni da će vam posvetiti punu pažnju na tečaju. Bruno pozna ronilačku opremu kao svoj džep i pružit će vam profesionalni odgovor na svako vaše pitanje. Ujedno je i strastveni sportaš koji se bavi najrazličitijim sportovima, od ronjenja do streličarstva. 

Koji znaju odgovore

×

Koji znaju odgovore

Na sva vaša pitanja !

Dražen Gorički

NAUI Instructor Trainer, Trimix Rebreather Instructor, Instruktor speleoronjenja – Dražen je ronioc koji voli pomicati granice, pa je tako možda najpoznatiji po svojim dubokim uronima u špiljama i na olupinama dubljima od 100 metara. Dražen jednostavno živi ronjenje, vlasnik je ronilačke trgovine Dragor Lux, ali prije svega strastveni ronilac koji svaku svoju podvodnu avanturu voli ovjekovječiti fotoaparatom. Njegove reportaže i fotografije o atraktivnim i ekstremnim ronjenjima možete vidjeti u poznatim ronilačkim časopisima kao što su hrvatski Scuba Life i MORE, njemački Wetnotes, nizozemski Duiken, francuski Octopus, portuglaski Revista Outdoor, talijanski SUB i još mnogi drugi, a zanimljivo je da je prvi instruktor za ronjenje sa zatvorenim krugom disanja ili rebreatherom u Hrvatskoj. Omiljene Draženove lokacije za ronjenje su potopljene špilje i olupine, a trenutno je najviše posvećen školovanju ronioca. Svaki svoj tečaj doživljava kao priliku da prenese što više znanja na učenike i posvećuje mu se s punom profesionalnošću. Od Dražena svaki polaznik tečaja može naučiti maksimalno, dućan je pravo mjesto gdje možete postaviti sva pitanja koja imate.

×

10% popusta !

za plaćanje gotovinom ili uplatnicom/virmanom iznad 1000,00 kn. Ne vrijedi za već snižene proizvode. U košarici upišite kupon kod: gotovina

PLAĆANJE KARTICAMA I NA RATE

×

PLAĆANJE KARTICAMA I NA RATE

Plaćanje kreditnim karticama u trgovini Zagreb: Diners i Erste Maestro kartica do 12 rata beskamatno American Express , Maestro i Visa od PBZ do 6 rata beskamatno Mastercard , Maestro i Visa od Zaba-e do 12 rata beskamatno

Ekspres paket !

×

Ekspres paket !

Unutar 24 sata

Izuzetno brza dostava paketa

Ekspres paket će biti dostavljen do podneva sljedeći radni dan u većini odredišta u Hrvatskoj. Za manja mjesta na području cijele Hrvatske je 3 radna dana, a rok za dostavu na neke od hrvatskih otoka je i do 7 radnih dana.

×