Scapa Flow najveće groblje brodova u Europi

Scapa Flow najveće groblje brodova u Europi
Kada sam primio poziv od Leona Scamahorna vlasnika tvrtke ISC koja proizvodi rebreathere od milja zvane MEG za zajedničko ronilačko druženje isti tren sam vratio mail „ I'm in “.

Ronilački izlet je bio organiziran prvenstveno za upoznavanje Meg CCR instruktora sa novim rebreatherom „mlađim i manjim bratom MEG-a“ Pathfinderom. Kako su ronioci uvijek željni dobre zabave i ronjenja, pa makar morali usput i nešto raditi, ronilačka lokacija za savršeni spoj bila je Scapa Flow.

Većina ronioca je čula za Scapa Flow, mjesto toliko bogate ratne povijesti da jednostavno mora biti jednog dana u planu za putovanje. Kao i za sve udaljene lokacije najbolje je imati dobrog vodiča, naš „ čovjek za vezu“ je bio iskusni ronilac i instruktor Dennis Vessey.
Od prvog poslanog maila sve je bilo savršeno organizirano, dobio sam informacije o letovima, transportu vlakovima i busevima pa sve do pojedinačnih dijelova opreme za ronjenje koje sam morao ponijeti sa sobom ili naručiti za unajmljivanje na samom ronilačkom brodu. Trebalo je još samo spakirati rebreather i svu ostalu ronilačku i foto opremu u dva veća kovčega. Vrlo brzo sam shvatio da je to nemoguće tako da sam pridodao još jednu carry-on torbu od 20-tak kila.